FAQ

Wat is het verschil tussen The Bach en een tiny house?

Tiny houses zijn kleine volwaardige woningen. Bij The Bach is wonen geen prioriteit. Een Bach is een plaats om je vrije tijd door te brengen en te genieten van bijvoorbeeld je hobby of vrijetijdsbesteding. Daarom leveren we steeds een custom meubel bij een Bach.EenBach biedt niet noodzakelijk hetzelfde comfort als je eigen woning, maar je creëert je eigen comfort door voluit te genieten van de plek die voor jou ontworpen wordt. In theorie kunnen we van elke Bach een tiny house maken om dat we met een gelamineerd houtframe werken. Maar sanitair is bijvoorbeeld standaard niet voorzien in een Bach.

Is er een verschil met een tuinhuis of overkapping?

Een tuinhuis is veelal opgebouwd met enkele wanden in hout en een deur. Eenoverkapping wordt gebouwd rond bestaande muurwanden en glaspartijen. The Bach werkt steeds met dubbele wanden en een vloer.BijThe Bach kunnen we ontzettend creatief zijn door te spelen met materialen en het houtskelet. Van een ronduit strak geheel tot meer het gevoel van een ‘barn’. We werken graag met recuperatie materialen, ruwe materialen of materialen die behandeld zijn met ecologische producten om tot een resultaat te komen dat bij je past.

Hoe groot is The Bach en hoeveel kost The Bach?

De oppervlakte van een Bach zal variëren van 9 tot 40 vierkante meter. De prijzenstarten bij 12.000 euro inclusief frame, wanden, ramen, plaatsing, ontwerp, een custom meubel, kortom volledig afgewerkt. De prijzen kunnen verschillen naar gelang de grootte, een eventuele terrastoevoeging, een houtkachel, de afwerking en decoratie.
Dit is een prijsindicatie op basis van een alleenstaande unit. Contacteer onsom samen het project van je dromen te bespreken.
Contact

Mag ik The Bach overal plaatsen?

OpVlaams niveau gelden onderstaande regels voor een vrijstelling van vergunning.Wij adviseren je wel alles te toetsen aan de lokale regelgeving.

Er geldt een maximum van 40 vierkante meter oppervlakte aan vrijstaande bijgebouwen per woning. Let op: ook reeds bestaande losstaande bijgebouwen worden hierbij gerekend.
De vrijstelling geldt enkel als de losstaande bijgebouwen:
  • Een hoogte van 3,5 meter niet overschrijden (dit is de totale hoogte, gemeten tot het hoogste punt van het bijgebouw).
  • Volledig binnen een straal van 30 meter van de woning opgetrokken worden.
  • In de zijtuin 3 meter van de perceelgrens blijven.
  • In de achtertuin 1 meter van de perceelgrens blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelgrens gebouwd worden zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen.

Wat is de lever- en opbouwtermijn van een Bach?

Tussen de eerste afspraak en de start van de werken rekenen we ongeveer zes tot acht weken afhankelijk van eventuele aanpassingen in het ontwerp en levertermijnen van de leveranciers. De werken zelf duren ongeveer één week.
Wil jij zelf ook een Bach?
Droom je van je eigen ontworpen getaway op de plek van je dromen?
Contact
The Bach

Vaerd BV
Lepelemstraat 32
8421 Vlissegem
België

Social Media
Facebook Instagram